ablatie

De mogelijkheden van ablatie

Het hart klopt, doordat er door een elektrisch geleidingssysteem signalen worden gestuurd. Het kan echter voorkomen, dat dit systeem geblokkeerd of beschadigd raakt. Daardoor kan het zo zijn dat het ritme veranderd wordt. Wanneer men last heeft van abnormale hartritmes, kan dit met ablatie worden behandeld. Deze abnormale hartritmes worden ook wel hartritmestoornissen genoemd, en dit artikel vertellen we je graag meer over de behandeling ervan.

ablatie

De behandeling

Het is belangrijk om te weten, dat er veel vormen zijn van hartritmestoornissen. Deze worden onderscheiden van de oorsprong, het tempo en het soort aritmie. Artsen zorgen ervoor dat het hart van de patiƫnt weer in het juiste tempo zal kloppen. Door elektrische signalen op te vangen uit delen van het hart, kan informatie worden vergaard over de oorsprong van de aritmie. Daarnaast kunnen er behandelingen worden vastgesteld. De herkomst van een aritmie wordt vaak met een elektrocardiogram achterhaald. Dit is vaak voldoende, waardoor verder onderzoek niet nodig is. Wanneer je arts vermoedt dat je last hebt van hartritmestoornissen, kun je een doorverwijzing krijgen. Vervolgens kun je gaan kijken welke kliniek je gaat opzoeken.

ablatie

Uiteraard kun je dit samen met je arts doen. Probeer er samen achter te komen wat de beste optie voor je is. Je kunt tevens altijd de recensies doornemen van een kliniek. Op deze manier kun je erachter komen, of je te maken hebt met de juiste kliniek. Ga vooraf ook altijd even in gesprek, om zo te achterhalen wat je eerste gevoelens erbij zijn.

Geef een reactie