Vitaliteitsprogramma

Een vitaliteitsprogramma is werkbaar

De laatste tijd wordt heel veel over vitaliteit gesproken. De reclames die liegen er ook niet om. Via vele media wordt vitaliteit gepromoot. Van supplementen tot aan trainingen om je vitaliteit te bevorderen. Iedereen wil vitaal zijn. Maar wat is vitaal zijn nou eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat je vitaal door het leven gaat?

Vitaliteitsprogramma

 Wat is vitaliteit

Vitaliteit komt van het woord Vita, dat leven betekent. Er wordt onderscheid gemaakt tussen lichamelijke en geestelijke vitaliteit maar tegenwoordig spreekt men ook van sociale vitaliteit. Allen dragen ze bij tot energie en gezondheid, wat de kwaliteit van het leven doet verbeteren. Nu wens je des te meer vitaal door het leven te gaan. Dat kan, maar je zult je het liefst houden aan een vitaliteitsprogramma.

Vitaliteitsprogramma

Vitaliteitsprogramma

Een vitaliteitsprogramma wordt in het leven geroepen, speciaal om ervoor te zorgen dat je voldoende energie hebt. Dit om je functioneren te bevorderen maar ook om je meer levenskracht in te blazen. In eerste instantie zal worden na gegaan hoe het met je vitaliteit staat en wat je eigenlijk beoogt. Je hebt dan de focuspunten die je op een rijtje zet. Middels diverse actoren die bijdragen aan vitaliteit, zul je een voor jou werkbaar schema samen moeten stellen. Denk maar aan gezonde voeding, voldoende rust, voldoende beweging, voldoende ontspanning en het innemen van supplementen als extra. Je zult na een periode van drie maanden een vergelijking moeten doen en eerlijk na moeten gaan als je erop vooruit gegaan bent voor wat de vitaliteit betreft.

Het is natuurlijk handig om eerst de dietist te spreken en de vitaliteitsdoelen daarbij uit te leggen. Zo weet je, gezien je gestel, BMI etc. hoe je je het beste kunt voeden. Daarnaast is het misschien wel handig om er in groepsverband aan de vitaliteitsreis te beginnen. Zo kun je elkaar motiveren en bemoedigen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je doorzet en serieus de uitdaging aanvaard.

Geef een reactie